Activiteiten

Onze sociëteit bruist als nooit tevoren…..en mag zich naast deze wekelijkse “reguliere Soos-activiteit” verheugen in een reeks van activiteiten.

Zo is er een jaarlijks activiteitenprogramma, veelal ook met partners van de leden: denk aan de Indische maaltijd (maart), Aspergemaaltijd (mei), Verrassingsavond (november), het Potspel, muziekuitvoeringen, Boekbesprekingen, het Heerendiner, Mosselavond met Loterijborrel, de Diesborrel, Oudejaarssoos met (bijna “koninklijke”) oliebollen.

Daarnaast hebben wij tal van reguliere, periodieke activiteiten, met een voornamelijk vaste kring van geïnteresseerden leden.

Zo hebben wij:

Charlemagne

Ons cabaretgezelschap van de sociëteit. Opgericht in 1969. Periodiek treedt Charlemagne ook op speciale bijeenkomsten van de Sociëteit op.

 

Biljardclub Keukorps

Onze biljartclub komt wekelijks bijeen in een fraai oud Hengelo’s cafe.

de Wandelclub

Onze wandelclub maakt elke veertiendagen een wandeling in ons prachtige Twentse landschap.

de Historisch Kring Eensgezindheid

Onze historische kring richt  zich o.a. op de geschiedenis van Hengelo en omstreken, en maakt gebruik van ons prachtige Museum Hengelo (voorheen ‘Oald Hengel’).

Reizen rond een thema

Jaarlijks wordt er een thematische reis georganiseerd voor de leden (met partners).

In 2022 zijn we gestart met een reis naar Krakau en Auschwitz.
(Dit naar aanleiding van een themabespreking over Auschwitz).

Eind september 2023 hebben wij een bijzondere reis gemaakt naar Weimar, Dresden en Leipzig. Deze reis stond o.a. in het teken van Bach, de Weimar Republiek, en de Wende van 1989.

het Dispuut Eensgezindheid

In 2023 zijn wij ook gestart met het Dispuut Eensgezindheid: eens per maand komt dit gezelschap bijeen, om interessante thema’s te bespreken, met een maatschappelijke en/of  filosofische betekenis.